Standard side

OM RITA

Jeg betegner meg selv som en samler. transformator og projektor av lys, farge og form. Rita.

Maleri og klær med utsikt til Randsfjorden.  av Tone Gelein.

Rita Lie jobber med det hun kaller imaginære landskap. Dette er en utforsking hun har jobbet med de siste årene og hvor fargebruk og store former skaper både abstrakte og mer figurative landskap. Størrelser varierer fra 120cm x 90cm og mindre formater. Indre og ytre verden møtes i et uttrykk hvor perspektivet er i stadig forflytning mellom de ulike verkene. Lagene er tykke og teksturen tett, ulike fremmedelementer svever eller ligger tungt i flatene. Lie jobber med et vibrerende lys og smelter på et vis skillet mellom tanker og følelser, og det materielle konkrete. Bildene skaper en samtidighet mellom ulike måter å oppfatte virkeligheten på og har samtidig en sterk vilje til presisjon og retning. Det ukjente ivaretas gjennom plassering av mer udefinerte elementer som ‘ghosts’ av lys. De største formene er tunge, store, runde i kantene, men likevel som massive elementer fra jordas indre, månen eller et fjell. 

Med ro rundt både bosted og privatliv har hennes bildeproduksjon eksplodert de siste to årene. Rita trives godt på Odnes, og tar jevne spaserturer rundt i landskapet, tusler ned til saga og Naturhuset eller går en tur i skogen. Det tidligere hyttelivet med vedfyring og brønn oppe i Torpa er byttet ut med rekkehusleilighet på ett plan med varme i gulvet. Hunden er gitt til gode venner og tiden brukes i hovedsak på å være kunstner, helt til tiden for hvile kommer og helsa er nok utfordret på en stund. Det går i bølger.Hovedrommet i leiligheten er atelieret med staffeli, maletuber og pensler, kjøkken og stua er i ytterkantene og redesignproduksjonen av klær hører til i et av soverommene. Alle veggene er visningssted for bilder og i tillegg bruker Rita egne nettsider som formidling av sine bilder. Utenfor står en gammel bobil, den er i ferd med å bli fullstendig restaurert for sommerens kommende ferietur. Uttrykket en ‘fargerik personlighet’ kan virke litt klamt, men for Rita Lie passer det likevel veldig godt. Hennes sans for det estetiske, gjennomstrømmer alt hun tar i og omgir seg med. 

Fakta: 

Høstutstilling på Grette Gård – Fjøsgalleriet i Hov. Åpning lørdag 27. august til og med søndag 11. september.

Billedkunstner Rita Lie (malerier) inviterer Endre Vidhammer fra Trondheim (tegninger) og Ingrunn Myrland fra Hov (installasjon). Tema for utstillingen er ulike innganger til landskap. Rita Lie har sin formelle bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun har bodd i Land-kommunene siden 2012, i Søndre Land siden 2015 og drev i to år Galleri Dokka i Sandbergkiosken på Dokka for Land Kunstforening, hvor hun også sitter i styret.

Tekst: Tone Gellein 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.07 | 15:33

Hei! Bildene dine er veldig flotte!

...
08.07 | 10:39

Hei til dere som prøver å kjøpe noe i min netbutikk, den virker desverre ikke enda. Kommeri drift til høsten.

...
07.07 | 20:23

Jeg gikk inn på siden din via min sønn, Morten Decker, og Håvard. Jeg er kjempeimponert over maleriene dine. På nettbutikken ligger to hvor det ikke "klikket" ,

...
01.05 | 13:23

Nydelige bilder!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE